SUMMER PROJECT #indeles

juni 2021

In de rubriek #indeles vertellen studenten door middel van essay's, gedichten of op andere manieren over hun beeldende praktijk of onderzoekende werk tijdens de lessen op de opleiding. In deze editie nemen Grace Erskine in woord en Denice Grande in beeld je mee. Samen met alle tweedejaars voltijd DBKV namen zij deel aan het Summer Project. In verschillende ruimtes van een pand in Arnhem-Zuid kregen zij de kans om de ruimte te transformeren. En dit was wat volgde. 

'De afgelopen weken heb ik gewerkt aan het Summer Project samen met alle tweedejaars voltijd DBKV studenten. Het waren twee super gezellige weken waarin we de tijd kregen om op locatie werk te maken omtrent het thema toerisme (in eigen land). We hebben in groepjes van twee tot drie studenten gewerkt en kregen allemaal een lokaal aangewezen. Deze mochten we helemaal transformeren.

Zo zijn er performances geweest en hebben we onze herinneringen herbeleefd. We hebben gezien hoe Nederland er in de verre toekomst uitziet en hebben plaatsen in ons eigen hoofd bezocht. De typische toerist werd geportretteerd en er is een Nederlandse souvenirwinkel gemaakt met een humoristische twist. 

We waren allemaal erg onder de indruk van elkaars werk en kijken uit naar de (toeristische) vakantie die voor de deur staat.'

                Grace Erskine (tweedejaars voltijd)

Fotografie: Denice Grande
Fotografie: Denice Grande