Werkplaatsen

De academie beschikt over goed geoutilleerde werkplaatsen waar jullie, net als de studenten van de andere opleidingen, kunnen werken. Bij alle werkplaatsen zijn werkplaatsassistenen aanwezig om je op weg te helpen in het realiseren van je werk. Hieronder een overzicht van de werkplaatsen in Arnhem voor Art & Design. 

De centrale werkplaats
Alle machines en gereedschappen voor het werken met hout, metaal en kunststof zijn aanwezig, evenals een naaiatelier, straal- en spuitruimte en een materialen winkel. Daarnaast is er opslag in de kelder voor de werkstukken.  

De grafiekwerkplaats
Alle apparatuur en faciliteiten voor het beoefenen vande grafische technieken (etsen, lithograferen, houtsnijden etc.) zijn aanwezig. 

De werkplaats fotografie
Alle faciliteiten (computers/printers) voor digitale fotobewerking zijn hier geconcentreerd. Voor de studenten is er ook een beperkt aantal digitale camera ́s beschikbaar om te lenen. 

De werkplaats audiovisuele technieken
Voornamelijk gewijd aan video. In de studio zijn aanwezig: diverse typen camera's, monitoren, beamers en computers voor digitale beeld- en geluidsmontage. Wanneer je van de studio of de apparatuur gebruik wilt maken, moet je vooraf bij de werkplaats assistent studiotijd en/of apparatuurreserveren. Geadviseerd wordt om dit ruim van tevoren te doen. 

De keramiek werkplaats
Mallen maken, gieten, boetseren, werken met gips, ovens voor het bakken van je werkstukken, glazuren en nog veel meer. 


De drukkerij
Hier kun je terecht voor zeefdrukken, groot formaat printen, transferpers, snijplotten & snijmachine, boekbinden en letterzetten.

Hardware software LAB
Hier kun je leren programmeren, automatiseren van taken binnen computerprogramma’s als Illustrator en InDesign plus werken met allerlei elektronica, denk aan arduino, motoren en robots bouwen.    

Studio's 
Daarnaast zijn in Arnhem ook het conservatorium en de theater en dans opleidingen in huis. Als DBKV student zul je gedurende het interdisciplinaire programma ook gebruik maken van de studio's van theater en dans.