DE WEEK VAN MOIGIMY #deweekvan

april 2021

In de rubriek #deweekvan laten studenten je zien hoe een week van een DBKV-student eruit kan zien. Hoe worden de dagen gevuld? Welke vakken volg je zoal? En waar houd je je allemaal mee bezig? In deze editie neemt student Moigimy Ajeki je mee door haar week. 'Ik vind het heerlijk om voor de klas te staan en tot nu toe is elke klas leuk op z’n eigen manier.'

Moigimy Ajeki
Moigimy Ajeki

Maandag en dinsdag

Maandag en dinsdag zijn mijn stagedagen. Ik loop stage bij Lyceum Elst samen met mijn klasgenoot Nienke en we hebben het daar erg fijn! Ik ben verantwoordelijk voor 4 klassen, van 2 en 3 MAVO t/m VWO. Ik vind het heerlijk om voor de klas te staan en tot nu toe is elke klas leuk op z’n eigen manier. We werken nu met halve klassen die om de week les krijgen in verband met corona-veiligheid. Dit is heel fijn voor het oefenen van didactische vaardigheden omdat je meer aandacht aan iedere individuele leerling kunt besteden. Ook voor de leerlingen is dit fijn, ze kunnen zich beter concentreren in kleinere groepen.

Een aantal van deze klassen zijn nu bezig met een beeldende opdracht die wij voor ze hebben bedacht. Hierbij maken ze een droomwereld die zich verstopt in de echte wereld. Het is ontzettend leuk om te zien hoe ze onze opdracht interpreteren.

Woensdag

Woensdag hebben we online les, filosofie. We zijn daar nu bezig met het thema identiteit, en het is heel interessant. Vandaag moest iedereen het onderwerp pitchen dat ze gaan gebruiken voor het essay dat we over een aantal weken in moeten leveren.

Op woensdagavond heb ik wekelijks een online meeting met Hungry, Angry, Late and Tired, waar ik één van de coördinatoren van ben. Dit is een studenteninitiatief binnen de drie scholen van ArtEZ. We richten ons op intersectionele inclusie en het vormen van communities binnen de school. Dit is hard werken, maar gelukkig ook heel gezellig!

Donderdag

Op donderdag werk ik aan mijn specialisatie-programma: Kunst, Wetenschap en Technologie. We zijn nu bezig met een eigen onderzoek gebaseerd op onze persoonlijke fascinatie. Ik heb besloten me te gaan verdiepen in het programma Blender. Ik wil hier animaties voor gaan maken over hoe mensen verschillende emoties ervaren. Het was eerst best frustrerend om dit te leren omdat het me veel te langzaam ging, maar nu begin ik eindelijk meters te maken!

Vrijdag

Vrijdag is online feedback-dag. ‘s Ochtends hebben we Veld, waar we in groepjes van twee ons verdiepen in één van de CKV-dimensies en hier vervolgens een educatief product voor maken. Mijn groepje gaat aan de slag met “Amusement en Engagement”.

‘s Middags heb ik mijn keuzevak portret, waarin ik wederom een online afspraak heb met mijn feedback groepje en de docent. Bij dit vak focussen we op de relatie tussen de maker en de geportretteerde. Ik ben van plan hiervoor een boekje te maken over de verschillen en overeenkomsten die ik heb met de vrouwen uit mijn familie worden.

Lijkt jou het ook leuk om je week te delen? Stuur dan een mail naar Grace (G.Erskine@student.ArtEZ.nl).