DE WEEK VAN LARISSA #deweekvan

oktober 2021

Larissa Bottenheft laat in deze editie van de rubriek #deweekvan zien hoe de week van een eerstejaars deeltijdstudent eruit kan ziet. Hoe worden de dagen gevuld? Welke vakken volg je zoal? En waar houd je je allemaal mee bezig? 'Dit gaat over lesgeven, scholen en… stage! Vanaf november gaan we negen weken lang, één dag per week stage lopen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn!'

Hi! Ik ben Larissa, 25 jaar en ik ben net begonnen aan het eerste jaar van Deeltijd. Naast de deeltijd studie DBKV werk ik in de media als productie-Assistent. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het regelen van alle spullen die we nodig hebben voor de opnames. Op dit moment maak ik bij de EO het kinderprogramma De Smerige Quiz wat in het voorjaar wordt uitgezonden op ZAPP.

Maandag

Vandaag heb ik gewerkt. Op de foto zie je een vloeistof die ik groen moest maken voor de opnames van morgen, ik vond het er wel cool uitzien dus heb er snel een foto van gemaakt. Toen ik thuis kwam heb ik gegeten en was het tijd voor wat huiswerk.

Ik ben begonnen met alvast wat ideeën voor het vak Tekenen op papier te zetten en ik heb wat onderzoek gedaan. Daarnaast maak ik elke week een overzichtje van het werk per vak zodat ik het kan verdelen over de vrije momenten in mijn week. Dat lijstje ziet er deze week zo uit:

'Huiswerk:

Kunst - Analyse schrijven over 2 kunstenaars tussen Design en Kunst.
Tekenen - onderzoek naar thema “onderweg”. Dingen op de foto zetten.
Grafisch - werken aan mijn Zine!!
Educatie - Beginnen aan stageplan.
Fotografie - Evt. Meer foto’s maken.'

Dinsdag

Dinsdag had ik een draaidag. Op de foto zie je de geluidsman in het doolhof. Draaidagen zijn lange dagen meestal maar ‘S avonds ben ik toch nog even aan de opdracht van Kunsttheorie begonnen. Elke week moeten we twee kunstenaars of een bepaald werk analyseren wat binnen het thema van die week valt. Deze week is dat “Tussen Kunst en Design”

Woensdag

Woensdagavond pas ik altijd op bij vrienden. Dat betekent genoeg tijd om aan mijn opdrachten te werken! Ik heb een tijdje verder gewerkt aan mijn Zine voor Grafisch en heb Kunst theorie afgemaakt. Precies toen ik klaar was viel mijn laptop uit, wat een timing!

Donderdag 

Vandaag zijn we weer in Arnhem. Elke week weer leuk om elkaar weer terug te zien. We beginnen de dag met Tekenen van Roos van Haaften. Deze en volgende week is de opdracht om iets te maken over “onderweg”, een route die je aflegt. Dat mag het rondje met je hond zijn of de weg naar school of een hele andere interpretatie hiervan. 's Middags hebben we Grafisch van Roos Pollmann en hadden we tijd om vrij te werken aan onze Zine. En heb ik klasgenoot Willemijn geholpen met, nou ja, dat wat op de foto staat hahaha.

Vrijdag 

Op vrijdag beginnen we de dag altijd met Educatie van Jurianne. Dit gaat over lesgeven, scholen en… stage! Vanaf november gaan we negen weken lang, één dag per week stage lopen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn! 

Daarna kwam Kunst Theorie van Willemien, vandaag hadden we het over Allerdaagse Kunst. Super interessant! En vrijdagmiddag volgen we Fotografie van Henning in het lokaal met het beste uitzicht! Bij fotografie zijn we nu bezig met onze eigen fotoserie creëren. Zo mooi om te zien hoe iedereens series ontstaan.

En dan. Weekend 🙌🏼

Lijkt jou het ook leuk om je week te delen? Stuur dan een mail naar Grace (G.Erskine@student.ArtEZ.nl).