DE WEEK VAN FEMKE #deweekvan

maart 2021

In de rubriek #deweekvan laten studenten je zien hoe een week van een DBKV-student eruit kan zien. Hoe worden de dagen gevuld? Welke vakken volg je zoal? En waar houd je je allemaal mee bezig? In deze editie neemt eerstejaars Femke Hooijman je mee door haar week. 'Ik kom net van de middelbare school af en heb lang getwijfeld over wat ik nou wilde studeren. Dit bleek uiteindelijk de juiste keuze voor mij.'

Femke Hooijman
Femke Hooijman

Maandag

Op maandag begon ik mijn week met een dagje theorie. 's Ochtends had ik eerst een online lesje veld, waarin onze opdrachtgevers meer informatie gaven over het project. Het vak veld gaat over het leren kennen van het buitenschoolse werkveld, zoals musea en kunstinstellingen. Maandagmiddag had ik online cultuurgeschiedenis samen met de studenten van docent dans en docent theater. Dit was een lange dag achter de laptop zitten, gelukkig kon ik dinsdagmiddag weer naar school!

Dinsdag

Op dinsdag begon de dag met een online les kunsttheorie, met als onderwerp van de dag ‘ontregeling van de kunst’. In de middag mocht ik mijn camera uit de kast halen en had ik een les bewegend beeld. Hier hebben we onze thuisopdrachten geanalyseerd en kregen we een rondleiding in de AV-werkplaats.

Woensdag

Woensdagochtend begon ik de dag met een les product design. We hebben de opdracht gekregen om een stok te ontwerpen en hier blijken oneindig veel mogelijkheden in te zijn.Ik ben kleine prototypes aan het maken voor mijn idee, het maken van een nieuw soort stelten. Woensdagmiddag was ik vrij…soort van. Mijn middag bestond uit rijles en het maken van huiswerk. 

Donderdag

Donderdag is mijn favoriete dag in de week, we mogen lekker schilderen. Deze week stond het schilderen van een portret op het programma. In de middag was ik vrij maar als het lokaal toch leeg is, is verder schilderen wel net zo leuk. Mijn avond heb ik besteed bij de Lidl als caissière.

Vrijdag

De laatste dag van de week zit er al weer op. Ik heb de week afgesloten met het vak product design. Inderdaad, het vak wat ik ook op woensdag heb, maar dan met een andere leraar en een wat technischere opdracht. Dit ligt buiten mijn comfortzone, maar geeft me wel de mogelijkheid om mezelf te verrassen. De opdracht houdt in dat we een ‘interactief beestje’ moeten maken. Nou houd ik al van dieren, ik moet alleen nog leren houden van programmeren. Vrijdagmiddag heb ik samen met een klasgenoot aan een opdracht voor bewegend beeld gewerkt.

Lijkt jou het ook leuk om je week te delen? Stuur dan een mail naar Grace (G.Erskine@student.ArtEZ.nl).