STREET ART NIJMEGEN #kunstkijkers

april 2021

Nu we wat meer mogen de aankomende tijd zullen we ons wat meer buitenshuis (a.k.a het terras) bevinden. Helaas zijn de musea nog dicht (thanks, Rutte), dus moeten we het tot die tijd nog even doen met kunst op straat. In deze nieuwe serie introduceren wij street art in de stadsregio Arnhem-Nijmegen want als het toch maar 15 minuten met de trein is, waarom ook niet?

Hotel Credible

We beginnen deze serie met misschien wel de meeste bekende street artists van Nijmegen: Remco Visser en Naamloozz. Op verschillende plekken door de binnenstad van Nijmegen zul je vaak werk van hun tegenkomen. De meeste bekende zul je misschien al wel kennen: het hert bij Credible. Op de kruising van de Hertogstraat en Kelfkensbos is dit prachtplaatje te vinden. Zo zijn er meerdere plaatsen in de stad geschilderd om het wat aantrekkelijker te maken voor winkelpubliek of om de straten en steegjes wat aangenamer te maken. Elke schildering kent een eigen verhaal.

 

Sint Jozefhof

De schilderingen op het Sint Jozefhof bijvoorbeeld zijn geïnspireerd op de Gebroeders van Lymborg gecombineerd met wat elementen uit de stad zelf. Wat verderop in de Hertogstraat is er een muurschildering te zien gemaakt naar de oude bank die daar vroeger zat, met het zakhorloge als een knipoog naar de bankier.

 

Hertogstraat

Zo zijn er hier en daar nog meer te vinden, zoals tegenover de bibliotheek. De samenwerking is nog lang niet klaar en als je je ogen goed openhoudt, vind je er misschien nog wel meer!