KUNSTWERKEN IN EN OM DE ACADEMIE DEEL 1 #kunstkijkers

januari 2021

Sinds december zitten we wat langer en wat vaker thuis en dat gaat (jammer genoeg) nog een aantal weken extra duren. Helemaal vervelend voor ons natuurlijk, omdat wij nu beperkter gebruik kunnen maken van de werkplaatsen, vele lessen online plaatsvinden en bij ons allemaal harde konten en vierkante ogen evolueren van het lange zitten achter onze laptop. Wij snappen het he-le-maal dat er mensen zijn die de academie missen (dat doen wij ook namelijk), vandaar dat wij de academie nu naar jou toe brengen, 'through the gram'! In de reeks Kunstwerken in en om de academie nemen we je mee naar ArtEZ Arnhem om de goede ouwe tijd weer terughalen en je 'long lost' memories aan het Rietveld en de Oude Kraan weer naar boven halen.

Brontë (DKBV, jaar 1) op de gele trappen van het Rietveld waar de twee collecties van Viktor & Rolf en het werk wat er recht tegenover hangt, onderdeel van het gebouw zijn geworden. ‘Dit werk hangt in het trappenhuis van het Rietveldgebouw en door de kleuren en de vorm viel het mij gelijk op. Het heeft wel iets weg van boogiewoogie! Waar ik precies naar kijk weet ik niet, maar het spreekt mij wel aan. Het straalt voor mij kracht en rijkdom uit. Dat komt vooral door de blauwe hoekige vormen in het werk die mij doen denken aan diamanten.'

 

Een prachtige muurschildering, verstopt in de Wolvengang achter de Oude Kraan. Een kunstwerk waar je eigenlijk elke dag langsloopt, misschien nooit eerder is opgevallen en die je nu 'low key' stiekem begint te missen.