#INDE(TEKEN)LES

oktober 2021

Tijdens het vak tekenen hebben wij, de tweede- en derdejaars voltijd studenten, getekend in de stad. We zijn met schoolbordjes en krijt op pad gegaan en hebben getekend naar waarneming. Zo vormden zich gebouwen, wachtende mensen op het station, etalages en andere interessante dingen op straat.

We kwamen erachter dat tekenen naar waarneming, vooral in de stad om selecteren gaat. Elke student neemt een ander kader, heeft een eigen manier van kijken en gebruikt een afzonderlijke techniek met het krijtje. Hierdoor ontstonden er diversen en interessante tekeningen.

De dag werd vervolgd door een bezoek aan de tekeningententoonstelling bij Collectie De Groen; Kilroy was here. Als je de ruimte betreedt zie je vijf kleine houten hokjes met gesloten deuren. Zodra je het hokje binnenstapt, zijn de muren bekleed met tekeningen en kom je in de wereld van een kunstenaar. Je wordt gedwongen om goed te kijken omdat je zo dicht op de tekeningen staat. Je wordt geconfronteerd met elk detail.

De kunstenaars die tekeningen hebben gemaakt voor de hokjes hebben de obsessie voor het maken gemeen. Daarmee zijn de technieken en onderwerpen totaal verschillend maar bevindt zich in elk hokje een bepaalde dedicatie en aandacht die wij allemaal heel tof vonden.