DE WEEK VAN MARIJKE #deweekvan

januari 2021

In de rubriek #deweekvan laten studenten je zien hoe een week van een DBKV-student eruit kan zien. Hoe worden de dagen gevuld? Welke vakken volg je zoal? En waar houd je je allemaal mee bezig? In deze editie neemt vierdejaars Marijke van Doorn je mee door haar week. 'Mijn week begint op zaterdag. Ik heb een baan, loop stage, heb les en werk aan mijn afstudeerwerk en scriptie, dus dat begint al in het weekend!'

Hoi, ik ben Marijke van Doorn, vierdejaars deeltijdstudent DBKV. Ik heb het gevoel dat ik nog nooit zoveel naar mezelf heb zitten kijken in Zoom en Teams als dit schooljaar! Mijn week begint op zaterdag. Ik heb een baan, loop stage, heb les en werk aan mijn afstudeerwerk en scriptie, dus dat begint al in het weekend!

Zaterdag

Op zaterdag maak ik tijd voor mijn beeldend afstudeerwerk, een combinatie van zeefdruk en houtskool. 

Zondag

Meestal besteed ik zondagmiddag een halve dag aan mijn werk. Maar vandaag heb ik tijd gemaakt om te starten met schrijven aan mijn scriptie “Musea Taking Responsibility”. Ik had eerst wat drempelvrees, maar hoeveel bronnen heb je nodig om te starten!? Oh ja, op zondagavond schrijf ik altijd mijn stageverslag van afgelopen week. 

Maandag

Stagedag. Ik loop drie dagen per week stage bij het  Kröller-Müller Museum in Otterlo. Ook al is het museum gesloten, er is genoeg te doen voor mij, want er is veel vraag naar online-activiteiten. Vandaag werk ik aan een story voor de Instagram-serie Love is in the Art. Ik maak een story over het werk Mata Hari van Isaac Israels. Heerlijk om allerlei foto’s en weetjes over dit werk op te zoeken!

Dinsdag

Werkdag. Ik deel mijn werk niet op social media. Hier zie je mij in de avonduren werken aan mijn scriptie. Ik probeer dat een paar avonden per week te doen. 

Woensdag

Werkdag. Voor mijn werk naar Arnhem, Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue? Vandaag ook naar de inauguratie van president Biden gekeken. Zeer onder de indruk van de presentatie en inhoud van Amanda Gorman. Who’s Afraid of Red, Yellow and Youth? Wauw.  

Donderdag

Donderdags heb ik een halve dag les via Zoom en een halve stagedag. ’s Ochtends een inspirerende ‘morning talk’ van gastspreker Richard Kofi, een Arnhemse kunstenaar en curator. ’s Middags heb ik mij afgemeld voor stage, omdat ik terecht kan in de zeefdrukwerkplaats voor mijn afstudeerwerk. Lekker handen uit de mouwen. 

Vrijdag

Stagedag. Ik werk aan een online-doe-activiteit voor families over het werk Jardin d'émail van Jean Dubuffet dat in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum staat. Hier zie je mij in de Jardin d'émail voordat de Lock down in ging! 

Ik hoop dat jullie een beeld hebben gekregen van mijn week. Ja, het is druk met werk, stage en afstuderen, maar wel heel afwisselend! Ik krijg er ook energie van. Na januari ben ik klaar met mijn stage en heb ik weer meer tijd voor mijn afstuderen en niet te vergeten mijn gezin! Meer van mijn weken zien? Volg mij op Instagram. Meer weten over mijn afstudeeronderzoek? Volg mij op Instagram. Tot ziens!