DE WEEK VAN GRACE #deweekvan

december 2020

In de rubriek #deweekvan laten studenten je zien hoe een week van een DBKV-student eruit kan zien. Hoe worden de dagen gevuld? Welke vakken volg je zoal? En waar houd je je allemaal mee bezig? In deze editie neemt tweedejaars Grace Erskine je mee door haar week. 'Ik vind DBKV een superleuke studie omdat hij zo divers is net als mijn week. Graag laat ik je zien hoe één van mijn weken eruitziet.'

Maandag

Ik ga bijna elke dag met de trein naar school. Op maandag ben ik onderweg naar de eerste les van de week, namelijk kunsttheorie. Kunsttheorie vind ik een interessant vak omdat we per week over een andere kunststromingen leren. Vorige les hebben we een kunstquiz gedaan. We kregen een afbeelding van een kunstwerk of een bepaalde vraag te zien waar we het juiste antwoord bij moesten invullen. Deze quiz deden we als voorbereiding op het tentamen van volgende week. 

Dinsdag

Hier zie je een foto van het Nxt museum in Amsterdam. Met de klas van het specialisatie programma (wat je kiest in het tweede en derde jaar) zijn we hierheen gegaan. Nxt is een mediakunst museum en hier ben je in sommige ruimtes bijna deel van een kunstwerk. Naar aanleiding van dit museumbezoek hebben we allemaal een kleine opdracht gemaakt.  

Als je van mediakunst houdt is Nxt zeker een aanrader! 

Woensdag

Omdat we niet elke dag naar school kunnen, zitten dagen zoals deze er ook bij. Hier ben ik een hoorcollege aan het luisteren van het vak Cultuurgeschiedenis. Bij dit vak leer je over de geschiedenis van dans, theater, muziek en beeldende kunst. Als je voor de opleiding DBKV kiest focus je vooral op beeldende kust maar bij dit vak leer je nog drie andere disciplines. Dit is soms een beetje lastig maar het verbreedt vooral je horizon.  

Donderdag

Voor het vak Ruimtelijk is mijn klas bezig om een kunstwerk te maken met het onderwerp tijd. Iedereen interpreteert dit op een andere manier. Ik ben geïnspireerd door de verschillende schoonheidsidealen door de tijd heen en heb hier een werk mee gemaakt. Hier zie je wat foto’s van het proces. Op de eerste foto zie je de lasersnijder in de werkplaats. Deze lasersnijder kan elke vorm snijden die jij maar wilt. Het werkt super en het resultaat is heel strak. 

Vrijdag

Spannend… De beoordeling van het keuzevak video als narratief medium. Samen met een klasgenoot heb ik een video gemaakt. We hebben 8 weken de tijd gekregen om deze te maken. In deze les kijken we met zijn alle op het grote scherm de video’s.  Na het kijken hiervan geven we elkaar feedback.